Ga direct naar de inhoud.

Doelstelling

De Tuinbouw Ondernemersprijs beloont jaarlijks het meest onderscheidende bedrijf in de tuinbouw dat met durf, doorzettingsvermogen en visie vernieuwing en duurzaam ondernemen in de praktijk brengt. Deze onafhankelijke prijs wordt toegekend door Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs.

De stichting wil met de Tuinbouw Ondernemersprijs meerdere doelen bereiken, zoals:

  • Aandacht vestigen op goed en innovatief ondernemerschap;
  • De schijnwerpers richten op positieve ontwikkelingen binnen de tuinbouwsector;
  • Het belichten van de (veer)racht van de tuinbouw;
  • Ondernemers en hun bedrijven belonen voor hun uitmuntende prestaties;
  • Ondernemers aansporen tot vernieuwing.

De jury maakt geen onderscheid tussen kleine, grote, jonge of oudere ondernemers en bedrijven, wél in hun vermogen tot vernieuwing. Ondernemers in de veredeling, teelt of afzet van bloemen, bloembollen, planten, groenten, fruit, bomen en paddenstoelen kunnen zich aanmelden als kandidaat.

Genomineerden en winnaars treden toe tot het bijzondere gezelschap van topondernemers waar de hele tuinbouwsector trots op is. Niet alleen komen zij hierdoor in de spotlights te staan, ze kunnen ook gebruik maken van ondersteuning bij internationale activiteiten of het versterken van hun eigen positie. Maar de allergrootste verdienste is dat zij de warme waardering van vakgenoten ontvangen en deze overwinning met de eigen medewerkers, collega’s en iedereen binnen het vak mogen vieren.

Het bestuur kan winnaars en genomineerden voordragen voor de Koning Willem 1 Prijs en/of The International Grower Of The Year Awards van de AIPH.