Ga direct naar de inhoud.

De Tuinbouw Ondernemersprijs

Beloning van excellent ondernemerschap

Genomineerden en winnaars van de Tuinbouw Ondernemersprijs treden toe tot het bijzondere gezelschap van topondernemers waar de hele tuinbouwsector trots op is. De allergrootste verdienste is dat zij de warme waardering van vakgenoten ontvangen en deze overwinning met de eigen medewerkers, collega’s en iedereen binnen het vak mogen vieren.

De winnaars komen in de schijnwerpers te staan. In 2023 hadden de winnaars en genomineerden een bereik van 3,7 miljoen personen. Daarnaast krijgen zij een podium binnen onze sector en hebben zij een ambassadeursrol. Zo zal de minister LNV het bedrijf van de winnaar bezoeken en het gesprek met hen aangaan. Ook krijgen zij kans om bij actuele thema's hun standpunt voor het voetlicht te brengen bij o.a. vakmedia.

Naast publiciteit ontvangen de winnaars ook ondersteuning van vakexperts, zoals onder andere:

  • Voucher RVO t.w.v. € 2.500 bij internationale ondersteuning - De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stimuleert Duurzaam, Agrarisch, Innovatief en Internationaal ondernemen. RVO gaat graag met de winnende ondernemer van de Ondernemersprijs in gesprek om de internationaliseringswensen helder te krijgen. Vervolgens kunnen we een prijzenpakket op maat aanbieden. Dit kan bestaan uit een zakenpartnerscan in het doelland, een coaching-, missie- of kennisvoucher, en deelname aan een handelsmissie naar het desbetreffende land. Tevens kunnen we het grote netwerk van RVO inschakelen om de ondernemer te helpen met het opdoen van nieuwe kennis en contacten. Dit betreft een groot netwerk binnen Nederland, maar ook buiten Nederland via de ambassades en posten.
  • Voucher Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen t.w.v. € 2.500 voor innovatieondersteuning - De sector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen bestaat voor het overgrote deel uit MKB-ondernemers. Met de innovatiemakelaars wil TKI TU voorzien in innovatieadvies, en zorgen voor duidelijke aanspreekpunten voor MKB-ers, verbindingen leggen tussen bedrijven en onderzoeksinstellingen, technologische ondersteuning verzorgen, en info ontsluiten m.b.t. subsidieregelingen en instrumenten die innovatietrajecten ondersteunen. Deze voucher geeft recht op maximaal 20 uur begeleiding op maat van een van de T&U innovatiemakelaars. Graag gaan we als Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen met de winnaar in gesprek om de meest geschikte makelaar te selecteren.

  • Deelname HortiHeroes Start-up Diner - HortiHeroes is het platform voor talentontwikkeling, innovatie en startups in de Food & Flower Industry. Haar programma's en activiteiten zijn gericht op het aantrekken, verbinden en ontwikkelen van talent en young profesionals met vernieuwingsdrang. Door een verbinding te maken met HortiHeroes en de winnaar deel te laten nemen aan de activiteiten van HortiHeroes, maken we verbinding met nieuw en innovatief talent voor onze sector en jagen we innovatie aan.

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gedragen door de partners: Royal FloraHolland, Rabobank, Flynth adviseurs en accountants, Interpolis | Innovatiefonds HagelUnie en het Ministerie van Landbouw van Natuur en Voedselkwaliteit. En in 2024 door de regionale partner Greenport Aalsmeer.