Ga direct naar de inhoud.

De Tuinbouw Ondernemersprijs

Beloning van excellent ondernemerschap

Genomineerden en winnaars van de Tuinbouw Ondernemersprijs treden toe tot het bijzondere gezelschap van topondernemers waar de hele tuinbouwsector trots op is. De allergrootste verdienste is dat zij de warme waardering van vakgenoten ontvangen en deze overwinning met de eigen medewerkers, collega’s en iedereen binnen het vak mogen vieren.

De winnaars komen in de schijnwerpers te staan. In 2022 hadden de winnaars en genomineerden een bereik van 3,5 miljoen personen in de media en 750.000 personen via onze social media-kanalen. 

Naast publiciteit ontvangen de winnaars ook ondersteuning van vakexperts op gebied van internationalisering en marketing:

  • Voucher RVO t.w.v. € 2.500 bij internationale ondersteuning - De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stimuleert Duurzaam, Agrarisch, Innovatief en Internationaal ondernemen. RVO gaat graag met de winnende ondernemer van de Ondernemersprijs in gesprek om de internationaliseringswensen helder te krijgen. Vervolgens kunnen we een prijzenpakket op maat aanbieden. Dit kan bestaan uit een zakenpartnerscan in het doelland, een coaching-, missie- of kennisvoucher, en deelname aan een handelsmissie naar het desbetreffende land. Tevens kunnen we het grote netwerk van RVO inschakelen om de ondernemer te helpen met het opdoen van nieuwe kennis en contacten. Dit betreft een groot netwerk binnen Nederland, maar ook buiten Nederland via de ambassades en posten.
  • Persoonlijke coaching t.w.v. € 500,- voor genomineerden themaprijs - De genomineerden van de themaprijs winnen in elk geval alle drie een persoonlijke coaching van Joint Creation: een persoonlijk gesprek van ongeveer 2 uur over de huidige en gewenste situatie (missie, visie, doelstellingen, interne en externe analyse), dat uitgewerkt wordt op hoofdlijnen, met daarbij een advies met wat de organisatie kan doen om te komen tot de gewenste situatie.

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gedragen door de partners: Royal FloraHolland, Rabobank, Flynth adviseurs en accountants, Interpolis | Innovatiefonds HagelUnie en het Ministerie van Landbouw van Natuur en Voedselkwaliteit. En in 2023 door de regionale partners Greenport West-Holland en Koppert Cress.