Ga direct naar de inhoud.

Procedure 2024

Procedure inschrijven/voordragen Tuinbouw Ondernemersprijs 2024

 

Graag geven we u informatie over de procedure van het aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een procedure die in 2022 is vereenvoudigd.

Voor zowel het aanmelden van de Tuinbouw Ondernemersprijs als de Themaprijs geldt:

  • Uw bedrijf is gesitueerd in Nederland en is actief in de tuinbouw: glastuinbouw, boomkwekerij, fruit, vollegrondsgroente, bloembollen of bollen.
  • Aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 kan van 8 november 2023 tot en met 20 december 2023. 
  • De inschrijving is kort en krachtig en bestaat uit het invullen van het inschrijfformulier, een motivatie van de ondernemer en eventuele bijlagen zoals een videopitch of pitch in PowerPoint bijvoorbeeld, waarin u in enkele krachtige woorden het onderscheidend en innovatief vermogen van uw organisatie toelicht. De inschrijving is de enige input die de jury heeft tot het kiezen van de 3 of 4 genomineerden. Zorg er dus voor dat uw inschrijving volledig en overtuigend is.
  • U kunt uw eigen organisatie aanmelden, of uw organisatie wordt voorgedragen door een derde partij of persoon. In beide gevallen is het een vereiste dat de ondernemer een eigen motivatie instuurt. Dit kan zijn een tekst, een vlog, of een video. Mocht u een van de twee prijzen winnen, bent u voor de gehele sector ambassadeur in 2024. Daar hoort een stukje overtuigingskracht en enthousiasme bij en dat willen we graag zien in uw inschrijving.
  • Op dinsdag 16 januari 2024 maken we bekend wie de genomineerden zijn. Onze voorzitter Michiel F. van Ginkel en juryvoorzitter Rutger Lommerse verrassen de genomineerden deze dag op hun bedrijfslocatie met een oorkonde. Hierna vraagt de jury aan de genomineerden extra informatie op en zal de jury een bezoek brengen aan de genomineerde kandidaat. 
  • Houdt u er rekening mee dat, indien u bent genomineerd, u veel aandacht van media zult krijgen. Ook nemen wijzelf diverse interviews en een video op waarin u vertelt wat u onderscheidt. Tevens maken wij foto’s op uw bedrijf en van uw producten.  
  • De winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs en de Themaprijs wordt bekendgemaakt tijdens een inspirerende bijeenkomst op woensdag 6 maart 2024 in Greenport Aalsmeer.

 

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden of een vraag? Schroom niet contact op te nemen met onze projectmanager Ilse de Wilde, via 06 135 79 079 of info@tuinbouwondernemersprijs.nl