Ga direct naar de inhoud.

Verhalen

25 jaar Prominent, Michiel F. de Jong spreekt met Stefan van Vliet

Prominent bestaat 25 jaar! Voorzitter Michiel F. van Ginkel gaat op de koffie en spreekt met Stefan van Vliet, financieel directeur van DOOR / Prominent over de toegevoegde waarde voor de leden van de telersvereniging door de omvorming naar een cooperatie in aandelen.

Lees meer: 25 jaar Prominent, Michiel F. de Jong spreekt met Stefan van Vliet

25 jaar Prominent, Michiel F. de Jong spreekt met Perry Dekkers

Prominent bestaat 25 jaar. Voorzitter Michiel F. van Ginkel gaat op de koffie en spreekt met Perry Dekkers, commercieel directeur van DOOR / Prominent over de inspanningen van de telersvereniging voor het leveren van een smaakvolle tomaat.

 

Lees meer: 25 jaar Prominent, Michiel F. de Jong spreekt met Perry Dekkers

25 jaar Prominent, Michiel F. van Ginkel spreekt met Jan Opschoor

Telersvereniging Prominent bestaat 25 jaar! Voorzitter Michiel F. van Ginkel gaat op koffiebezoek en spreekt Jan Opschoor, algemeen directeur van DOOR / Prominent over de groei van de organisatie en de grootse plannen voor de toekomst. Zie de video en meer informatie over Telersvereniging Prominent

 

Lees meer: 25 jaar Prominent, Michiel F. van Ginkel spreekt met Jan Opschoor

25 jaar Prominent, Michiel F. van Ginkel spreekt met Erik de Jong

Prominent bestaat 25 jaar! Voorzitter Michiel F. van Ginkel gaat op de koffie bij de jarige telersvereniging en spreekt met Erik de Jong, operationeel directeur, over de bijzondere vormen van samenwerking en hoe dit heeft geleid tot groei en bloei van de vereniging. 

Lees meer: 25 jaar Prominent, Michiel F. van Ginkel spreekt met Erik de Jong

Gefeliciteerd Prominent!

Prominent viert 25 jaar TOP ondernemerschap!

Voorzitter Michiel F. van Ginkel gaat op bezoek bij Telersvereniging Prominent omdat de telersvereniging haar 25 jarig jubileum viert. En natuurlijk neemt hij taart mee. Hij praat met de directie over 25 jaar ondernemerschap. De innovatieve telersvereniging die begin dit jaar met de Ondernemersprijs naar huis ging, begon 25 jaar geleden met 7 telers in een vereniging en is in de jaren uitgegroeid naar een innovatieve onderneming met 29 telers die 11 typen tomaten op uiterst duurzame wijze telen.

Lees meer: Gefeliciteerd Prominent!

Terugblik Prijsuitreiking 8 januari

Een week na de prijsuitreiking ontvangen we nog leuke reacties over de bijeenkomst: een heel verraste winnaar, en de genomineerden die het natuurlijk heel jammer vinden dat ze niet hebben gewonnen maar toch heel blij zijn met het podium dat hen is geboden. We blijven ook hun verhalen over het onderscheidende ondernemerschap vertellen. De foto's geven een mooi beeld van de dag.

Ruud Veltenaar, TED-X spreker en filosoof gaf tijdens de bijeenkomst stof tot nadenken; welke rol kunnen wij als ondernemer en als sector op ons nemen om te komen tot een betere wereld voor iedereen. De powerpoint is tot 23 januari te downloaden via deze link; na een reactie en/of beoordeling kunt u de met de code StTBOP9265 de presentatie downloaden.

Lees meer: Terugblik Prijsuitreiking 8 januari

Terugblik prijsuitreiking 8 januari

Cooperatieve telersvereniging Prominent is de grote winnaar van de 34e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Jack Groenewegen, voorzitter van Prominent ontving de prestigieuze prijs uit handen van Wiebe Draijer, groepsvoorzitter van Rabobank. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouw op 8 januari in Keukenhof Lisse. Kijk mee naar een impressie van deze inspirerende dag.

Lees meer: Terugblik prijsuitreiking 8 januari

Goed jaar voor tuinbouw

Voor de tuinbouw was het een goed jaar. Zo is Nederland in 2019 wederom de grootste exporteur van zaden en jonge planten ter wereld met een exportwaarde van 3 miljard. Op het gebied van export van bloemen en planten vanuit Nederland was 2019 met 6,3 miljard opnieuw een recordjaar. Duitsland en Verenigd Koninkrijk zijn nog steeds de grootste afzetlanden. De productiewaarde van Nederlandse groenten en fruit steeg met 7% naar 3,7 miljard. De importwaarde steeg met 3% naar 7,9 miljard. Er werd voor 11,9 miljard aan groenten en fruit geëxporteerd, voornamelijk binnen de Europese grenzen.

Lees meer: Goed jaar voor tuinbouw

GroentenFruit Huis: “Meer naar buiten treden met de successen in de sector”

GroentenFruit Huis/DPA is al jarenlang sponsor van de Tuinbouw Ondernemingsprijs. “Het is een mooi podium om de professionalisering van de groenten- en fruitketen naar een hoger niveau te tillen”, aldus Wilma van den Oever, Communicatiemanager bij de belangenbehartiger. “Dat is een doel dat wij graag ondersteunen.”

Lees meer: GroentenFruit Huis: “Meer naar buiten treden met de successen in de sector”

Ruud Veltenaar, Inspirator in transformatie spreekt op 8 januari

Tijdens het event van de tuinbouw op 8 januari vertelt Ruud Veltenaar over de transformatie naar een volgende fase van onze beschaving. Wat zijn de grote drijfveren die de wereld doet kantelen en hoe kan de tuinbouw daarop anticiperen.

Lees meer: Ruud Veltenaar, Inspirator in transformatie spreekt op 8 januari

Michiel F. van Ginkel: 'Er zijn altijd innovatieve ondernemers in de sector'

Michiel F. van Ginkel, voorzitter van het bestuur van de Tuinbouw Ondernemersprijs: 'Midden jaren ’80 kon de glastuinbouw wel een oppepper gebruiken. Iets om te laten zien dat de ondernemers, in alle teelten die we hebben, goed bezig waren. Verschillende activiteiten werden daarom in 1986 gecombineerd tot de Tuinbouw Ondernemersprijs, een podium om ondernemerschap in de glastuinbouw in de schijnwerpers te zetten.'

Lees meer: Michiel F. van Ginkel: 'Er zijn altijd innovatieve ondernemers in de sector'

Flynth: 'de rol van strategisch adviseur past ons perfect'

Frank Hollaar van Flynth: 'Het landschap in de glastuinbouw is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Dienstverlenende bedrijven als Flynth zien als geen ander die veranderingen plaats vinden. Niet alleen op het gebied van professionalisering en schaalvergroting, maar ook op de rol van de sector in maatschappij en klimaat. Vanuit haar marktleiderspositie in de sector ondersteunt Flynth ondernemers om die veranderingen tijdig te zien en er adequaat op in te spelen'.

 

Lees meer: Flynth: 'de rol van strategisch adviseur past ons perfect'

Pagina nummers