Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

Interesse in nominatie Tuinbouw Ondernemersprijs 2024?

Geregeld krijgen we al de vraag of men zich kandidaat kan stellen en/of een bedrijf kan voordragen voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024. Dit kan vanaf november tot uiterlijk eind december 2023. Dan zal ook alle informatie beschikbaar zijn op deze website. Wilt u het laatste nieuws hierover niet missen? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief en/of stuur een mail naar info@tuinbouwondernemersprijs.nl. U krijgt dan direct bericht zodra er nieuws is hierover.

Lees meer: Interesse in nominatie Tuinbouw Ondernemersprijs 2024?

Theelers ontwikkelt limited edition theeblend

Theelers heeft ter ere van het winnen van de themaprijs van de Tuinbouw Ondernemersprijs dit jaar, een nieuwe theeblend opgezet: Woman’s Balance. Met deze nieuwe blend willen we gezamenlijk extra PR creëren richting de consumentenmarkt en Theelers ook nog eens onder de aandacht brengen bij diverse vakmedia. 

Lees meer: Theelers ontwikkelt limited edition theeblend

Van der Avoird Trayplant wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2023

Van der Avoird Trayplant is de grote winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023. Door een innovatief vierlagensysteem telen ze zacht fruit (aardbeien en frambozen) op één hectare met dezelfde opbrengst als 240 hectare. Theelers wint de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’. Met de reststromen van glastuinders maken zij theeblends om zo een bijdrage te leveren aan de circulariteit van de tuinbouw. Minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit reikte de prijs gisteren uit in de fossielvrije kas van Koppert Cress in Westland.

Lees meer: Van der Avoird Trayplant wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2023

Zentoo genomineerd voor International Grower of the Year 2023

Zentoo is als enig Nederlands sierteeltbedrijf genomineerd voor de prestigieuze International Grower of the Year award 2023. Zentoo is voorgedragen door de Tuinbouw Ondernemersprijs, die Zentoo in 2022 nomineerde voor haar goed ondernemerschap. In totaal hebben 10 sierteeltbedrijven van over de hele wereld de finale bereikt van deze prijs, die erkenning geeft aan goed ondernemerschap in de internationale sierteeltsector. Op 24 januari 2023 wordt op de IPM Essen bekend gemaakt wie de winnaar is van deze felbegeerde award.

Lees meer: Zentoo genomineerd voor International Grower of the Year 2023

Nieuw! Samenwerking met de regio.

Vanaf 2023 organiseren we de uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs steeds in een ander deel van het land en werken daarbij voor de Themaprijs samen met de expertise van de betreffende regio. Met dit initiatief willen we het bredere perspectief van onze veelzijdige sector laten zien.

Lees meer: Nieuw! Samenwerking met de regio.

Bestuur en jury Tuinbouw Ondernemersprijs maakt zich op voor Inschrijving 2023

Het bestuur en jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs is klaar voor de uitreiking van 2023! Binnenkort kun je je inschrijven en/of bedrijven voordragen.


Lees meer: Bestuur en jury Tuinbouw Ondernemersprijs maakt zich op voor Inschrijving 2023

Nieuw projectmanagement Tuinbouw Ondernemersprijs

Per 1 juli 2022 draagt Diana Duijvestijn, na maar liefst dertien jaar, het organisatie- en communicatiestokje van de Tuinbouw Ondernemersprijs over aan Ilse de Wilde.

Lees meer: Nieuw projectmanagement Tuinbouw Ondernemersprijs

Prijsuitreiking op 21 april op Floriade in Almere

De Floriade in Almere is volgend jaar de hotspot van de tuinbouwsector. Daarom organiseren we de prijsuitreiking op deze bijzondere locatie waar de sector zich breed presenteert.  De bijeenkomst krijgt een andere vorm maar is net zo inspirerend als de voorgaande edities. Nog eens terugkijken naar de laatste editie met genomineerden Prominent, SK Roses en Plantanious? Klik dan hier.

Lees meer: Prijsuitreiking op 21 april op Floriade in Almere

Nieuwe themaprijs

Naast de ondernemersprijs, die al 35 jaar wordt uitgereikt, zal dit jaar ook de themaprijs 'Robotisering en digitalisering' worden uitgereikt. Met deze extra award beloont de Tuinbouw Ondernemersprijs nieuwe innovaties en ontwikkelingen. 

Goed werkgeverschap neemt in de gehele sector een steeds belangrijkere rol in doordat er voor veel bedrijven een schaarste is aan arbeidskrachten en er minder instroom en groene opleidingen zijn. We zien dat de ontwikkeling tot robotisering en digitalisering van processen aan twee kanten winst stimuleert, zowel in de kwaliteit van het werk als in de aantrekkingskracht van de sector. We willen de ontwikkelaars en de voorlopers in de sector belonen met deze extra themaprijs. Daarmee zetten we deze ontwikkeling nog beter in de schijnwerpers.

 Je kunt je aanmelden voor de themaprijs als bedenker, early adaptor of projectgroep van een echte vernieuwing op het gebied van robotisering en digitalisering voor de tuinbouw. Het product of project hoeft zich nog niet bewezen te hebben, of financieel draagkrachtig te zijn, maar is wel uit de startup-fase. Kandidaten hoeven niet uit de sector afkomstig te zijn.

 

Lees meer: Nieuwe themaprijs