Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

Stolk Brothers winnaar Tuinbouw Ondernemersprijs 2024

Stolk Brothers is de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024. Broers David en Pieter Stolk zetten als vierde generatie krachtig in op continuïteit, 100% biologische gewasbescherming en veenvrij telen. Oesterzwammerij wint de Themaprijs ‘Circulair Ondernemen’. Met hun nieuwe vorm van tuinbouw sluit het kringlopen en benut het blijvend stromen die anders als afval worden bestempeld. Marten van den Berg, directeur-generaal Agro bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en André Kuipers reikten de prijs vandaag uit.

Lees meer: Stolk Brothers winnaar Tuinbouw Ondernemersprijs 2024

Beyond Chrysant winnaar International Grower of the Year 2024 – categorie Cut Flowers

Beyond Chrysant heeft in de jaarlijkse verkiezing International Grower of the Year de eerste plaats behaald in de categorie Cut Flowers. De broers Wouter en Martijn Duijvesteijn kregen de prestigieuze sierteeltprijs gisteren uit handen van AIPH, the International Association of Horticultural Producers, de organisator van de prijs. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de IPM Essen in Duitsland. De prijs geeft erkenning aan goed ondernemerschap in de internationale sierteeltsector. Het is een prachtig resultaat en een enorme prestatie om op wereldniveau deze prijs in ontvangst te nemen.

Lees meer: Beyond Chrysant winnaar International Grower of the Year 2024 – categorie Cut Flowers

Genomineerden Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 bekend

Vandaag zijn de finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 bekend gemaakt. Voorzitter Michiel F. van Ginkel verraste Roobeek Group uit Arcen, Stolk Brothers uit Bergschenhoek, VDE plant uit Woubrugge en Iribov uit Heerhugowaard met een persoonlijk bezoek. Onafhankelijk juryvoorzitter van de themaprijs Circulair Ondernemen Herold Dongelmans bezocht de finalisten van de themaprijs Circulair Ondernemen: Oesterzwammerij uit Bloemendaal, Division Q uit Monster, Circular Plastics uit Aalsmeer en Elstgeest Potplanten uit Nieuwe Wetering. Op 6 maart wordt tijdens een feestelijk evenement in Greenport Aalsmeer bekend gemaakt wie de winnaars zijn.

Lees meer: Genomineerden Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 bekend

Beyond Chrysant genomineerd voor International Grower of the Year 2024

Beyond Chrysant is genomineerd voor de prestigieuze International Grower of the Year award 2024. Beyond Chrysant is voorgedragen door de Tuinbouw Ondernemersprijs, die Beyond Chyrsant in 2023 zelf ook genomineerde.

Lees meer: Beyond Chrysant genomineerd voor International Grower of the Year 2024

Minister Adema bezoekt Van der Avoird Trayplant

Molenschot, 6 november 2023 – Vandaag bezocht demissionair minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Van der Avoird Trayplant, de grote winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023. De minister kreeg uitleg bij het innovatieve vierlagenteeltsysteem waarbij één hectare frambozenplanten dezelfde opbrengst heeft als een vollegrondsteelt van 240 hectare. De minister bleek onder de indruk: “De glastuinbouw staat voor grote uitdagingen op het gebied van watergebruik, klimaat en bescherming van het milieu. Van der Avoird Trayplant laat zien dat het met de huidige techniek mogelijk is om vrijwel volledig duurzaam te telen, waarde voor de samenleving toe te voegen én daardoor een verdienmodel voor de toekomst te creeren.”

Lees meer: Minister Adema bezoekt Van der Avoird Trayplant

Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 in Greenport Aalsmeer

Aankomend jaar is Greenport Aalsmeer de regionale partner van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Naast de Ondernemersprijs zal tijdens deze editie ook weer een Themaprijs uitgereikt worden, met deze editie als thema ‘Circulair Ondernemen’. Door de samenwerking met ieder jaar een andere regio, belichten we steeds weer een ander actueel thema en laten we de volle breedte van de tuinbouw zien.

Lees meer: Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 in Greenport Aalsmeer

Interesse in nominatie Tuinbouw Ondernemersprijs 2024?

Geregeld krijgen we al de vraag of men zich kandidaat kan stellen en/of een bedrijf kan voordragen voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024. Dit kan vanaf november tot uiterlijk eind december 2023. Dan zal ook alle informatie beschikbaar zijn op deze website. Wilt u het laatste nieuws hierover niet missen? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief en/of stuur een mail naar info@tuinbouwondernemersprijs.nl. U krijgt dan direct bericht zodra er nieuws is hierover.

Lees meer: Interesse in nominatie Tuinbouw Ondernemersprijs 2024?

Theelers ontwikkelt limited edition theeblend

Theelers heeft ter ere van het winnen van de themaprijs van de Tuinbouw Ondernemersprijs dit jaar, een nieuwe theeblend opgezet: Woman’s Balance. Met deze nieuwe blend willen we gezamenlijk extra PR creëren richting de consumentenmarkt en Theelers ook nog eens onder de aandacht brengen bij diverse vakmedia. 

Lees meer: Theelers ontwikkelt limited edition theeblend

Van der Avoird Trayplant wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2023

Van der Avoird Trayplant is de grote winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023. Door een innovatief vierlagensysteem telen ze zacht fruit (aardbeien en frambozen) op één hectare met dezelfde opbrengst als 240 hectare. Theelers wint de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’. Met de reststromen van glastuinders maken zij theeblends om zo een bijdrage te leveren aan de circulariteit van de tuinbouw. Minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit reikte de prijs gisteren uit in de fossielvrije kas van Koppert Cress in Westland.

Lees meer: Van der Avoird Trayplant wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2023

Zentoo genomineerd voor International Grower of the Year 2023

Zentoo is als enig Nederlands sierteeltbedrijf genomineerd voor de prestigieuze International Grower of the Year award 2023. Zentoo is voorgedragen door de Tuinbouw Ondernemersprijs, die Zentoo in 2022 nomineerde voor haar goed ondernemerschap. In totaal hebben 10 sierteeltbedrijven van over de hele wereld de finale bereikt van deze prijs, die erkenning geeft aan goed ondernemerschap in de internationale sierteeltsector. Op 24 januari 2023 wordt op de IPM Essen bekend gemaakt wie de winnaar is van deze felbegeerde award.

Lees meer: Zentoo genomineerd voor International Grower of the Year 2023

Nieuw! Samenwerking met de regio.

Vanaf 2023 organiseren we de uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs steeds in een ander deel van het land en werken daarbij voor de Themaprijs samen met de expertise van de betreffende regio. Met dit initiatief willen we het bredere perspectief van onze veelzijdige sector laten zien.

Lees meer: Nieuw! Samenwerking met de regio.

Bestuur en jury Tuinbouw Ondernemersprijs maakt zich op voor Inschrijving 2023

Het bestuur en jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs is klaar voor de uitreiking van 2023! Binnenkort kun je je inschrijven en/of bedrijven voordragen.


Lees meer: Bestuur en jury Tuinbouw Ondernemersprijs maakt zich op voor Inschrijving 2023

Pagina nummers