Ga direct naar de inhoud.

Prijsuitreiking

Lees hier meer over de prijsuitreikingen van de Tuinbouw Ondernemersprijs.

Prijsuitreiking 2024: Stolk Brothers wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2024

Stolk Brothers en Oesterzwammerij grote winnaars 2024

Stolk Brothers is de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024. Broers David en Pieter Stolk zetten als vierde generatie krachtig in op continuïteit, vrijwel 100% biologische gewasbescherming en veenvrij telen. Oesterzwammerij wint de Themaprijs ‘Circulair Ondernemen’. Met hun nieuwe vorm van tuinbouw sluit het kringlopen en benut het blijvend stromen die anders als afval worden bestempeld. Marten van den Berg, directeur-generaal Agro bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en André Kuipers reikten de prijs vandaag uit.

Foto's prijsuitreiking

2023: Van der Avoird Trayplant wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2023

Van der Avoird Trayplant en Theelers grote winnaars 2023

Van der Avoird Trayplant is de grote winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023. Door een innovatief vierlagensysteem telen ze zacht fruit (aardbeien en frambozen) op één hectare met dezelfde opbrengst als 240 hectare. Theelers wint de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’. Met de reststromen van glastuinders maken zij theeblends om zo een bijdrage te leveren aan de circulariteit van de tuinbouw. Minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit reikte de prijs gisteren uit in de fossielvrije kas van Koppert Cress in Westland.

Foto's prijsuitreiking

2022: Wijnen Square Crops wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2022

Wijnen Square Crops is de grote winnaar van de 35e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een jaar lang mogen de Limburgse telers zich ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. Directeur Pieter Wijnen ontving de prestigieuze prijs tijdens de goedbezochte bijeenkomst op 21 april op de Floriade in Almere. 

Foto's prijsuitreiking

2020: Prominent wint Tuinbouw Ondernemersprijs

Coöperatieve Telersvereniging Prominent is de grote winnaar van de 34e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een jaar lang mag de innovatieve vereniging van tomatentelers zich ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. 

Foto's prijsuitreiking

2019: Anthura wint de Tuinbouw Ondernemersprijs

Anthura uit Bleiswijk is de grote winnaar van de 33e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een jaar lang mag het veredelings- en vermeerderingsbedrijf zich ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. Anthura ontving de prestigieuze prijs uit handen van voorzitter Michel F. van Ginkel vanwege de indrukwekkende ontwikkeling die het bedrijf doormaakte, de duurzame agenda en goed werkgeverschap. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouw op 9 januari in Keukenhof, Lisse. 

Foto's prijsuitreiking

2018: Royal Lemkes wint Tuinbouw Ondernemersprijs

De 32e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs is gewonnen door Royal Lemkes uit Bleiswijk. Het handelshuis mag zich een jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. Royal Lemkes ontving de prestigieuze ondernemersprijs voor durf, doorzettingsvermogen en duurzaam ondernemen tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouw op 10 januari op Keukenhof in Lisse.

Foto's prijsuitreiking

2017: JUB Holland wint Tuinbouw Ondernemersprijs

JUB Holland won de 31e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Deze topondernemer mag zich een jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. JUB Holland ontving de prestigieuze ondernemersprijs tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Keukenhof, Lisse. De winnaar van 2017 onderneemt met visie, durf en daadkracht. JUB Holland neemt een voortrekkersrol op zich om de bloembollensector een stap verder te brengen.

De bijeenkomst stond in het teken van het actuele thema: Familiebedrijven, de kunst van succesvol overdragen. Prof. Purcey Heugens van RSM Erasmus University heeft met zijn onderzoek ‘Nieuw bloed, nieuwe koers’ geconcludeerd dat het overdragen van familiebedrijven niet zonder slag of staat gaat. Met de topondernemers in de zaal is gediscussieerd over hoe de bedrijfsovername beter kan worden geregeld.

Foto's prijsuitreiking

2016: Boomkwekerij Ebben uit Cuijk winnaar

Boomkwekerij Ebben wint de 30e van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016. Toon Ebben ontving de Ondernemersprijs in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Maxima.  Ebben blinkt uit in de relaties die het bedrijf nationaal en internationaal onderhoudt. De bijeenkomst stond in het teken van future proof ondernemen. Voorafgaand aan de prijsuitreiking werden de jaarcijfers van de sector gepresenteerd en sprak Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener bierbrouwerij, over zijn familiebedrijf en filosofie over duurzaam ondernemen. De aanwezigheid van de Koningin en 600 ondernemers uit de sector in de bijzondere ambiance van de Keukenhof maakte deze 30e editie bijzonder.

Foto's prijsuitreiking

2015: Florensis uit Hendrik-Ido-Ambacht winnaar

Florensis uit Hendrik-Ido-Ambacht is winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2015. Genomineerd waren: Arcadia Chrysanten, Artemis Nurseries en Martens Asperges. ‘Meer waarde creëren’ was het thema van de prijsuitreiking op 7 januari 2015 in Keukenhof. Sprekers: Cees ’t Hart van FrieslandCampina en René Boenders van GreatOppertunities.

Foto's prijsuitreiking

2014: Bernard Wientjes reikt Ondernemersprijs uit aan 4Evergreen

Kwekerij 4Evergreen uit Steenbergen is winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2014. Genomineerd waren: Schoneveld Breeding, Waterdrinker Aalsmeer, Westende Fruitteelt. Tijdens de prijsuitreiking op 8 januari 2014 stond het thema ‘Grensverleggend ondernemen’ centraal met spreker Bernard Wientjes, toenmalig voorzitter van NVO-NCW.

Foto's prijsuitreiking

2013: Nieuwe Staatssecretaris Dijksma reikt ondernemersprijs uit

Sion uit De Lier is winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2013. Genomineerd waren Aardbeienkwekerij Loos, Duijvestijn Tomaten en Starre Group. Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Keukenhof op 9 januari 2013 waren de inspirerende sprekers Wim van der Leegte, president-directeur van VDL Group en Loek Hermans, voorzitter van Greenport Holland. De gloednieuwe Staatssecretaris van Economische Zaken, Sharon Dijksma, overhandigde de prijs aan Eric Moor van Sion.

Foto's prijsuitreiking