Ga direct naar de inhoud.

2020: Prominent wint Tuinbouw Ondernemersprijs

Coöperatieve Telersvereniging Prominent is de grote winnaar van de 34e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een jaar lang mag de innovatieve vereniging van tomatentelers zich ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. 

Vier bedrijven waren genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019. Prominent ontving de prestigieuze prijs uit handen van Wiebe Draijer, voorzitter van de Groepsdirectie van Rabobank vanwege de innovatieve manier van samenwerken, het delen van kennis om de vereniging en de sector verder te helpen, en de wijze waarop gezamenlijk duurzame en circulaire activiteiten worden opgepakt. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouw op 8 januari in Keukenhof, Lisse. 

 

Drie bedrijven waren genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020. Plantanious, Telersvereniging Prominent en SK Roses tonen alle drie onderscheidend ondernemerschap. De bedrijven zijn innovatief, met een continue drive tot verbetering van processen in het bedrijf. Daarnaast zetten zij zich ook in voor de ontwikkeling van de sector, door met partners aan een duurzame en circulaire tuinbouw te werken.

Het was voor de jury niet eenvoudig om een keuze te maken, omdat het eigenlijk allemaal winnaars zijn. Deze ondernemers zijn met recht de ‘parels’ van de sector. De keuze viel op Prominent, onder andere vanwege de innovatieve manier van samenwerken, het delen van kennis om de vereniging  en de sector verder te helpen, en de wijze waarop gezamenlijk duurzame en circulaire activiteiten worden opgepakt. Dat maakt Prominent een waardige opvolger in de lijst van winnaars van de Tuinbouw Ondernemersprijs.

 

Prominent won de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020 vanwege de innovatieve manier van samenwerken, het delen van kennis om de vereniging en de sector verder te helpen, en de wijze waarop gezamenlijke duurzame en circulaire activiteiten worden opgepakt. Dat maakt Prominent een waardige opvolger in de lijst van winnaars van de Tuinbouw Ondernemersprijs.