Ga direct naar de inhoud.

Plantanious, Kwintsheul

De tweelingbroers Joost en Freek Jansen leiden Plantanious, een potplantkwekerij die al drie generaties in de familie is. De jonge ondernemers telen kamerplanten en bloeiende seizoensproducten onder 4,5 hectare glas.

Bij de productie wordt open, eerlijk en langdurig samengewerkt met collega-bedrijven in binnen- en buitenland. Op die manier is Plantanious in staat om voor de markt een breed assortiment te voeren met verrassende producten en de intensiviteit van de onderneming te verhogen. De visie van Plantanious is groen, dat blijkt onder meer uit het feit dat de kassen met aardwarmte worden verwarmd en dat het bedrijf, dankzij het gebruik van zonnepanelen, nagenoeg zelfvoorzienend is in het stroomgebruik.

Er wordt zoveel mogelijk biologisch geteeld, en het gebruik van plastic verpakkingen wordt zoveel mogelijk teruggedrongen. Plantanious is aangesloten bij het project Rainlevelr van Hoogheemraadschap Delfland, waarbij risico’s op wateroverlast en waterschade in de omgeving wordt verminderd.

De jury roemt de maatschappelijke betrokkenheid en de visie van de jonge ondernemers op het gebied van duurzaam ondernemen. Er is veel dynamiek in het ondernemerschap van Plantanious. De samenwerking met buitenlandse partners zorgt voor een onderscheidend product en jaarrond goede kwaliteit, waarbij Plantanious de visie heeft dat bij de samenwerking altijd een win-win-situatie voor alle partijen moet zijn.

Plantanious krijgt een goede waardering op innovatief ondernemerschap, plaats in de samenleving, duurzaamheid – planet, marktgerichtheid, samenwerkingsvormen, risicomanagement en internationaal ondernemen.

Plantanious is voorgedragen door Rabobank.

´╗┐