Ga direct naar de inhoud.

Genomineerden 2023

Deze topondernemers zijn genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023

De jury is duidelijk in haar oordeel: alle kandidaten tonen durf, visie en doorzettingsvermogen en zijn parels van de innovatieve tuinbouwsector. De finalisten zijn alle vier onderscheidend op alle aspecten van het ondernemerschap: innovatief met een continue drive tot verbetering van processen in het bedrijf, maar zetten zich ook in voor de ontwikkeling van de sector. Deze ondernemers werken met partners aan een duurzame en circulaire tuinbouw.

Van der Avoird Trayplant

Gefeliciteerd! Van der Avoird Trayplant B.V. is genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023! Voorzitter Michiel F van Ginkel brengt de felicitatieboodschap over.

Peter Van der Avoird: "Geweldig dat we bij de laatste vier bedrijven zitten die genomineerd zijn voor deze prestigieuze prijs! Erkenning voor ons bedrijf en zeker voor onze inzet op duurzaamheid."

De jury is zeer te spreken over Van der Avoird Trayplant. Een onderneming met een sterke visie, wat goed is voor jullie bedrijf, maar ook voor de sector met aandacht voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. De wijze hoe jullie groei zien, hierin scherpe keuzes durven maken en hierbij aandacht schenken aan wat deze groei en keuzes voor consequenties hebben voor de omgeving is zeer lovenswaardig. Van der Avoird is een prachtig bedrijf wat zeer goed op orde is en weet waar het naar toe wil. Grote complimenten van de jury!


Van der Avoird Trayplant is voorgedragen door Rabobank

Lees meer: Van der Avoird Trayplant

Griffioen Wassenaar

Gefeliciteerd! Griffioen Wassenaar B.V. is genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023! Voorzitter Michiel F van Ginkel brengt de felicitatieboodschap over.

Volgens het juryrapport van de Tuinbouw Ondernemersprijs: ‘De jury is erg te spreken over de wijze waarop u de maatschappelijke verbinding zoekt om zo de consument en zijn omgeving te verbinden met de mooie elementen van de inheemse natuur. U ontwikkelt, samen met natuurorganisaties productlijnen. De jury ziet dit als een mooie verbreding die je bijna nergens anders ziet. Dit getuigt van een excellent ondernemerschap. Chapeau!’

Stefan Verbunt: “Zeer vereerd met deze nominatie. Zeer trots op ons bedrijf en onze mensen. Een gedreven teamprestatie!“

Lees meer: Griffioen Wassenaar

Rozenkwekerij Porta Nova

Gefeliciteerd! Porta Nova is genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023! Voorzitter Michiel F van Ginkel brengt de felicitatieboodschap over.

Volgens het juryrapport van de Tuinbouw Ondernemersprijs: ‘Porta Nova scoort zeer goed op vrijwel alle vlakken waar de jury op heeft beoordeeld. Porta Nova wordt gezien als een vooruitstrevend bedrijf met onder andere een data-analist stevige inzet op robotisering. Ook over de wijze waarop Porta Nova haar product in de markt positioneert wordt geroemd door de jury. Een zeer waardige finalist voor de Tuinbouw Ondernemersprijs!’

Stefan Van Vuuren: "Verrast! En enorm trots! Met 250 medewerkers werken we hier 24/7 om de allerbeste rozen te maken. Vereerd dat we hier genomineerd zijn voor de Tuinbouw Ondernemersprijs."


Porta Nova is voorgedragen door Rabobank

Lees meer: Rozenkwekerij Porta Nova

Beyond Chrysant

Gefeliciteerd! Beyond Chrysant is genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023! Voorzitter Michiel F van Ginkel brengt de felicitatieboodschap over.

Volgens het juryrapport van de Tuinbouw Ondernemersprijs: ‘De energie spat ervan af bij Beyond Chrysant Beyond. Een bedrijf dat op zeer vlakken actief is. De maatschappelijke betrokkenheid is erg groot en dat vindt de jury lovenswaardig. Beyond Chrysant wordt door de jury gezien als een pionier als het gaat om reststromen en datagebruik. De wijze waarop u communiceert met de eindklant vindt de jury heel goed. De ondernemersdynamiek van Beyond Chrysant is excellent te noemen. Complimenten’.

Wouter Duijvesteijn: “Wat geweldig! We zijn een relatief klein bedrijf, maar proberen elke dag weer met ons team impact te maken met ons product en op het gebied van duurzaamheid. Wat een eer om genomineerd te zijn!”


Voorgedragen door Van Iperen, Glastuinbouw Nederland / Innovatie Glastuinbouw Nederland en Flower Circus

Lees meer: Beyond Chrysant