Ga direct naar de inhoud.

Genomineerden 2018

Deze topondernemers zijn genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018. De ondernemers hebben met elkaar gemeen dat ze met visie inspelen op de snel veranderde maatschappij waarbij duurzaamheid en economie goed samengaan. Er is een continue stroom aan innovaties en de ondernemers werken samen met partners om ok als sector beter te worden. De topondernemers ontwikkelen en delen deze kennis. 

OK Plant, Naaldwijk

OK Plant is gespecialiseerd in de teelt van de kleine Kolibri Phalaenopsis en diverse seizoensproducten zoals Campanula, Primula obconica, Aster en Cyclamen. Sinds 1990 zijn Rob en Désirée Olsthoorn trotse eigenaar van dit groeiende, ultra moderne potplantenbedrijf in Naaldwijk. 

De ondernemers hebben veel aandacht voor de herkomst van jong plantmateriaal uit het buitenland en doen zelf gebruikswaardeonderzoek om een hoge kwaliteit van Phalaenopsis te leveren. 

Lees meer: OK Plant, Naaldwijk

De Lepelaar, Sint Maarten

Biologisch dynamische telers Jan, Inge, Reinout Schrijver en Joris Kollewijn telen op hun 70 ha grote vollegronds- en glastuinbouwbedrijf kool, bieten, peen, aardappelen en graan. Met de omvang van het bedrijf bieden zij ruimte aan ‘vergeten groenten’ en de teelt van kruiden. Duurzaamheid loopt als een rode draad door het bedrijf, waarbij het werken aan bodemvruchtbaarheid de belangrijkste missie is.

Lees meer: De Lepelaar, Sint Maarten

Royal Lemkes, Bleiswijk

Royal Lemkes is een toonaangevende leverancier van planten en aanverwante diensten aan grootschalige retail in Europa. De mensen van Royal Lemkes ondernemen en communiceren met een groen hart en geloven dat planten bijdragen aan een beter leven, vitale business en een gezonde en groene wereld. Duurzaamheid zit in het DNA van dit familiebedrijf. Niet winstmaximalisatie, maar de ambitie om het verschil te maken met thema’s ‘Planet’ en ‘People’ is de drijfveer. Elke dag kan beter, volgens het LEAN-principe.

Lees meer: Royal Lemkes, Bleiswijk