Ga direct naar de inhoud.

Genomineerden 2020

Deze topondernemers zijn genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020

De jury is duidelijk in haar oordeel: alle kandidaten tonen durf, visie en doorzettingsvermogen en zijn parels van de innovatieve tuinbouwsector. De finalisten zijn alle drie onderscheidend op alle aspecten van het ondernemerschap: innovatief met een continue drive tot verbetering van processen in het bedrijf, maar zetten zich ook in voor de ontwikkeling van de sector. Deze ondernemers werken met partners aan een duurzame en circulaire tuinbouw.

Winnaar 2020: Telersvereniging Prominent

De Coöperatieve Prominent Groep is in de volksmond bekend als Prominent. Al 25 jaar is de coöperatieve telersvereniging gespecialiseerd en succesvol in samenwerken, innovatief ondernemerschap en de marketing van tomaten voor de internationale markt.

Lees meer: Winnaar 2020: Telersvereniging Prominent

SK Roses, De Lier

SK Roses in De Lier is een succesvolle familieonderneming waar een nieuwe jonge generatie het bedrijf heeft overgenomen. Broers Marc, Bas en Tom Koene voeren de operationele leiding in het bedrijf, dat bestaat uit drie locaties met in totaal 65.000 m2 glas en maar één doel heeft: jaarrond hoogkwalitatieve Avalanche rozen telen.  Op jaarbasis worden meer dan dertig miljoen stelen geproduceerd, die aan meer dan vijftien Europese landen geleverd worden.

Lees meer: SK Roses, De Lier

Plantanious, Kwintsheul

De tweelingbroers Joost en Freek Jansen leiden Plantanious, een potplantkwekerij die al drie generaties in de familie is. De jonge ondernemers telen kamerplanten en bloeiende seizoensproducten onder 4,5 hectare glas in Kwintsheul. Bij de productie wordt open, transparant en langdurig samengewerkt met collega-bedrijven in binnen- en buitenland. Op die manier is Plantanious in staat om voor zowel de daghandel als de retailklanten een breed assortiment te voeren met verrassende producten en is daarmee in staat om de productiviteit van 

Lees meer: Plantanious, Kwintsheul