Ga direct naar de inhoud.

Themaprijs

Ook in 2023 reikt de Tuinbouw Ondernemersprijs een Themaprijs uit. Het thema van 2023 is ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’: een verkiezing van de meest innovatieve en baanbrekende nieuwe toepassing of nieuwe teelt. De Tuinbouw Ondernemersprijs organiseert deze themaprijs dit jaar in samenwerking met Greenport West-Holland, dat zelf een programma heeft op dit gebied – Biobased Greenport West-Holland. Gezamenlijk willen we hiermee laten zien hoe gevarieerd en innovatief het Nederlandse tuinbouwcluster is.

Theelers

Gefeliciteerd! Theelers is genomineerd voor de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’. Juryvoorzitter Rutger Lommerse brengt de felicitatieboodschap over.

De founding fathers van Theelers - GOVA, Corn. Bak B.V., De Kruidenaer en Westlandpeppers - zetten hun restproduct in om een nieuw product, kruidenthee melanges, te maken. Pieter Boekestijn: Dit is fantastisch mooi. Vooral om dit samen te doen met een groep van 4 telers. Het resultaat: een nieuw product in een zakje. Om als tuinbouw relevant te blijven, moeten we blijven kijken we meerwaarde toe kunnen voegen in onze kas. Vandaar dat nieuwe teelten, nieuwe toepassingen van belang zijn. Ook om bijvoorbeeld jongeren aan te trekken met dit soort interessante nieuwe manieren van telen.

Greenport West-Holland is dit jaar de regionale partner en mede-organisator van de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’.

Lees meer: Theelers

Dutch Wasabi

Gefeliciteerd! Dutch Wasabi is genomineerd voor de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’. Juryvoorzitter Rutger Lommerse brengt de felicitatieboodschap over.

Dutch Wasabi begon in 2016 als eerste bedrijf in Nederland met het telen van wasabi en inmiddels ook myoga, shiso en gember. Een nieuwe teelt met veel uitdagingen.

Sander van Kampen: "Wat ontzettend leuk. Het is en blijft pionieren en zoeken. Maar een nieuwe teelt blijkt mensen te inspireren, zowel de consumenten als de chefs. Dat is mooi!"

Dutch Wasabi is voorgedragen door: Coöperatie Inno Growers U.A. en Round Projects

Lees meer: Dutch Wasabi

Biota Nutri

Gefeliciteerd! Biota Nutri is genomineerd voor de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’. Juryvoorzitter Rutger Lommerse brengt de felicitatieboodschap over.

Biota Nutri ontwikkelt biologische meststoffen uit plantaardige reststromen. Peter Klein: "Prachtig om genomineerd te zijn. Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen past bij wat we doen. Het is leuk dat we gezien worden. En dat gezien wordt dat we waarde toevoegen. We willen telers helpen verduurzamen zonder concessies. Dat we opvallen, is ontzettend fijn!"

Lees meer: Biota Nutri