Ga direct naar de inhoud.

Winnaar 2024: Stolk Brothers

Een sterke voorloper in duurzaamheid en stabiele ondernemer in de tuinbouwsector

Stolk Brothers is een hypermoderne anthuriumkwekerij gevestigd in Bergschenhoek. Het is een familiebedrijf dat bijna 100 jaar bestaat en sinds 2012 wordt gerund door broers David en Pieter Stolk. Het bedrijf teelt op duurzame wijze een breed assortiment aan exclusieve anthuriums. Ze beleveren ze beleveren de topmarkt; het hoogste segment tuincentra en bloemisten in Europa, met veel handel in Scandinavië, Oostenrijk, Zwitserland en Noord-Italië. Maak kennis met de broers Stolk

Oordeel van de jury:

Stolk Brothers is een moderne, high-end potplantenkwekerij met een duidelijke visie en een sterke strategie aan de hand van de vijf S’en: Sustainable, Superior, Sympathetic, Sophisticated en Solid.

Haar kracht zit in de verscheidenheid van potmaten en een divers assortiment anthuriums. Dit is onderscheidend en vraagt veel qua teelt.

Vanaf de oprichting heeft dit familiebedrijf al duidelijke mijlpalen waarmee dit bedrijf zich heeft aangepast op het gebied van duurzaamheid, de markt en omgeving. Stolk Brothers toont lef door vroege implementatie van veenvrij uitleveren en heeft verschillende biologische toepassingen in de teelt geïmplementeerd. Door recente investeringen is de bedrijfsstructuur klaargemaakt voor aansluiting op collectieve duurzame warmte. Middels biodiversiteitsproeven rond de kas wordt nieuwe kennis ontwikkeld en de omgeving betrokken. Duurzaamheid zit verankerd in haar DNA.

Stolk Brothers heeft een duidelijke positionering in het exclusieve segment en belevert de top van de markt. Ze zijn sterk ontwikkeld in een niche markt. Ze scoort hoog op betrouwbaarheid en goed werkgeverschap. Door blijvend te investeren in duurzaamheid, maakt de kwekerij zich klaar voor de toekomst.

Een mooi en goed voorbeeld van goed ondernemerschap in de tuinbouw en een meer dan waardige winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024!