Ga direct naar de inhoud.

Winnaar 2017

JUB Holland won de 31e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Deze topondernemer mag zich een jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. JUB Holland ontving de prestigieuze ondernemersprijs tijdens de drukbezochte en feestelijke bijeenkomst in Keukenhof te Lisse op 11 januari.

Jac Uittenbogaard & Zonen (JUB Holland) vervult een vooraanstaande positie in de bollensector. Het bedrijf beheerst als een van de weinigen in de sector alle dimensies van het bloembollenvak: van veredelen van tulpen via samenwerkingsverband ‘Remarkable’ tot kweken, broeien en verhandelen van bloembollen voor de retail, landscape en broeierij. Het bedrijf exporteert kwalitatief hoogwaardige bloembollen en bloembollenproducten en vele innovatieve concepten naar meer dan 35 landen.

Binnen het  familiebedrijf staat inmiddels de vierde generatie aan het roer. Bijzonder is de plaats die het bedrijf vervult in regio en branche, waardoor zij bij het 100-jarig jubileum het predicaat ‘Hofleverancier’ hebben ontvangen. JUB Holland heeft duurzaam ondernemen bijzonder hoog in het vaandel staan. Zo nam het bedrijf initiatief tot ontwikkeling van Milieukeur voor bloembollen en was daardoor nauw betrokken bij dit proces. JUB Holland is lid van NL Greenlabel, de organisatie die in de buitenruimte in balans brengt met de natuurlijke leefomgeving. Daarnaast is het aangesloten bij Stichting Keurmerk Bloembollen Holland, hét consumenten keurmerk voor kwaliteits- en bloeigarantie. Het  label ‘Natural Bulbs’ staat voor een verpakte serie  biologische bloembollen.

De jury is onder de indruk van dit stabiele familiebedrijf vanwege de lange familietraditie maar ook door het brede scala aan activiteiten in de keten. Door volharding van vijf generaties heeft het een eigen positie verworven op de internationale markt. JUB Holland valt op vanwege de sterke visie en maatschappelijke betrokkenheid door bloembollen een plaats te geven in de samenleving. De ondernemers zoeken daarvoor op een innovatieve manier de samenwerking met gemeentes en organisaties. Bollen als ondersteuning van de biodiversiteit is daarbij een belangrijk speerpunt. De winnaar van 2017 onderneemt met visie, durf en daadkracht. JUB Holland neemt een voortrekkersrol op zich om de bloembollensector een stap verder te brengen.