Ga direct naar de inhoud.

Telersvereniging Prominent

De Coöperatieve Prominent Groep is in de volksmond bekend als Prominent. Al 25 jaar is de coöperatieve telersvereniging gespecialiseerd en succesvol in samenwerken, innovatief ondernemerschap en de marketing van tomaten voor de internationale markt.

Er zijn 29 aangesloten ondernemers aandeelhouder in het bedrijf. Samen met Prominent optimaliseren zij continue de organisatie, de versketen, de teelt en het productaanbod. Prominent teelt 13 soorten tomaten op 420 hectare in Nederland, waarvan de helft belicht. Daarnaast is Prominent partnerships aangegaan met vooraanstaande kwekers in Spanje en Marokko.  Op jaarbasis worden 71 miljoen kilo tomaten verpakt voor ketenpartners en retailklanten en worden er meer dan 130 miljoen consumentenverpakkingen geproduceerd.

Met elkaar werken de ondernemers constant aan het verbeteren van teelt en kwaliteit door gebruik van LED belichting, gesloten kassystemen, ondergrondse wateropslag en warmtelevering aan een woonwijk en deelname aan een geothermieproject. Verspilling van tomaten wordt tegengegaan door het drogen van de reststroom tomaten.

De Prominent Groep heeft samenwerking op een indrukwekkende manier gecombineerd met innovatie en ondernemerschap. De ondernemers committeren zich aan het principe dat succes en toekomstbestendigheid in de glastuinbouw beter gerealiseerd kan worden door elkaars krachten te benutten en te bundelen. Daardoor is er een formule ontstaan waarbij er zowel ruimte is voor de individuele ondernemersgeest van de leden als de ontwikkeling van centraal georganiseerde activiteiten van de coöperatie zoals onderzoek, een uitzendbureau en deelname in een zaadveredelingsbedrijf.  Door het aanbieden van maatwerk weet het verkoop- en marketingteam van Prominent bij DOOR haar klanten op een unieke manier, beter te bedienen. Want elke klant is uniek.

De jury is onder de indruk van de activiteiten van de vereniging gedurende de afgelopen 25 jaar.. Prominent behoort tot de top van de tomatenteelt dankzij de intense samenwerking en kan dit doen dankzij een groot onderling vertrouwen van haar leden. Dat vertrouwen is de basis van deze telersvereniging. Kennisontwikkeling en kennisdeling is een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap, waar uiteindelijk niet alleen de ondernemers maar de hele sector beter van wordt.

Prominent krijgt een goede waardering op innovatief ondernemerschap, plaats in de samenleving, duurzaamheid - planet, arbeid en personeel, rol in de sector, marktgerichtheid, samenwerking, risicomanagement.

Cooperatieve Telersvereniging Prominent is voorgedragen door Flynth adviseurs en accountants

´╗┐