Ga direct naar de inhoud.

Prijsuitreiking 2023

Wie o wie mag zichzelf de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023 noemen? Bekijk hier de vier genomineerden van de Tuinbouw Ondernemersprijs! En wie van deze drie genomineerden mag zichzelf de winnaar van de themaprijs 'nieuwe teelten, nieuwe toepassingen' noemen?

 

Dit jaar zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Greenport West-Holland, en wel in de fossielvrije kas van Koppetr Cress. De bijeenkomst is exclusief bij te wonen voor genodigden. De uitnodiging is niet overdraagbaar.

Graag stellen we onze sprekers aan u voor:

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal is onze dagvoorzitter en ondernemer in hart en nieren. Ze draagt de Nederlandse tuinbouw en haar ondernemers een warm hart toe. "Hoe meer ik lees over de genomineerden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs en die van de themaprijs, hoe trotser ik word op de innovatiekracht van de tuinbouwondernemers in ons land."

Minister Piet Adema

Piet Adema is Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hij maakt graag kennis deze dag met onze topondernemers en staat, net als ons, voor goed ondernemersschap, innovatie en  duurzaamheid. 

Herberth Samsom

Herberth Samsom was oprichter van de eerste 100% internet verzekeraar InShared in 2008. In 2016 startte Herberth als CEO van BVA-Auctions. Door te investeren in een compleet nieuw ‘state-of-the-art’ digitale oplossing is het bedrijf inmiddels marktleider in industriële veilingen in Europa. De mogelijkheden die digitalisering, internet, de circulaire economie en het verlengen van product-life cycles bieden, zorgen ervoor dat veilen de manier is om snel en tegen de juiste waarde 2e hands assets van eigenaar te doen wisselen. Herberth Samsom deelt op 29 maart graag zijn visie op disruptive thinking en het nieuwe marktdenken met ons.

Locatie

De uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs zal dit jaar plaatsvinden in de fossielvrije kas van Koppert Cress in Monster in Greenport West-Holland. Koppert Cress, die zelf al eerder de prijs won in 2011, staat voor goed ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid en sluit daarmee aan bij dat waar de prijs voor staat. Door de uitreiking in de fossielvrije kas van Koppert Cress te houden, staan we bovendien stil bij de energiecrisis die de sector dit jaar meemaakte. Ook past Koppert Cress met haar vanilleteelt goed bij de themaprijs, die dit jaar gaat over de transitie van de traditionele teelt naar nieuwe teelten en nieuwe toepassingen. De energieneutrale kas van Koppert Cress, die verlicht is met roze LED-verlichting, bevindt zich in Greenport West-Holland, de regionale partner waarmee de stichting Tuinbouw Ondernemersprijs dit jaar de themaprijs mede-organiseert.

 

Innovatieplein

Naast de bekendmaking van de winnaars, is er tevens een innovatie-netwerkplein waar startups en scaleups ruimte krijgen hun ideeën te presenteren.