Ga direct naar de inhoud.

Bunnik Plants, Bleiswijk (2017)

Bunnik Plants zorgt voor een continue stroom aan innovaties en er wordt samenwerking gezocht met partners om niet alleen als ondernemer maar om als sector beter te worden. Het internationaal georiënteerde familiebedrijf steekt graag de handen uit de mouwen en zoekt daarbij altijd naar de meest duurzame oplossingen. Zo was Bunnik Plants vanaf het begin betrokken bij het OCAP project, gebruikt het restwarmte van een elektriciteitscentrale voor verwarming van het bedrijf en werkt het samen met gemeenten, bedrijven en onderzoeksinstellingen om rioolwater biologisch te zuiveren en te hergebruiken. Tenslotte investeerde Bunnik Plants vorig jaar in zonnecollectoren die honderden huishoudens van elektriciteit voorzien. Het bedrijf werkt met een duurzaam organisatie- en personeelsbeleid waarbij men uitgaat van zelfsturende teams, dit is uniek voor de tuinbouw.   

De jury is van oordeel dat Bunnik Plant onderscheidend is op het gebied van duurzaam en marktgericht ondernemen en continue op zoek is naar verbeteringen om aan de wens van de klant te blijven voldoen.

Bunnik Plants is voorgedragen door Royal FloraHolland.

Oordeel van de jury:

De jury looft het elan van de jonge generatie en de manier waarop zij de verantwoordelijkheid op zich neemt om dit innovatieve bedrijf verder te brengen. De ondernemers tonen lef door ‘out of the box’ te denken, zoals bij het aanstellen van zelfsturende teams met eigen verantwoordelijkheid. Deze organisatievorm is absoluut vernieuwend in de tuinbouwsector. Alles binnen dit bedrijf straalt maatschappelijke betrokkenheid uit. Het personeelsbeleid en de voortrekkersrol in duurzaam ondernemen voor sector en regio zijn daar voorbeelden van. Bunnik Plants richt zich sterk op internationale activiteiten. Met veel creativiteit zetten de ondernemers een visie uit voor de toekomst, waarbij de mens in het bedrijf centraal staat.

www.bunnikplants.nl

Filter op categorie