Ga direct naar de inhoud.

Eosta / Nature&More, Waddinxveen (2016)

Eosta, de distributeur van verse biologische groenten en fruit, met een specialisatie in overzees fruit en Nederlandse kasgroente, gelooft dat ecologie en economie samen kunnen gaan. Dit hebben zij in 25 jaar tijd bewezen. 

Eosta heeft zich internationaal ontwikkeld als een van de meest toonaangevende importeurs en exporteurs in dit segment en zorgt voor een continue stroom van innovatieve producten. Eosta fungeert als ketenregisseur voor meer dan duizend telers op zes continenten. Verantwoordelijkheid, Samen en Authentiek zijn de kernwaarden die aan de basis liggen van het ondernemerschap van Eosta. Met het merk ‘Nature & More’ biedt Eosta de consument volledige transparantie bij biologische producten.

De jury oordeelde: Eosta levert een niche, namelijk een breed assortiment biologische producten en geeft daarmee invulling aan duurzaamheid op internationaal gebied. Het bedrijf zwengelt samen met vele organisaties maatschappelijke discussies aan en geeft daarmee duurzaamheid in de tuinbouw vorm. Lovenswaardig is de voortrekkersrol om zowel telers enthousiast te maken voor de biologische teelt en consumenten voor biologische producten. De jury heeft waardering voor de drive om via dochterbedrijf Soil&More telers die gangbare producten telen, mee te nemen in de ontwikkeling naar duurzaam ondernemen, zodat deze vorm van telen in omvang toeneemt.

www.eosta.com

www.natureandmore.com

Filter op categorie