Ga direct naar de inhoud.

Green Specialties Holland, Lierop (2017)

De activiteiten van Green Specialties beslaan alle schakels in de keten, van de teelt op 150 hectare, de oogst, de verwerking, de verpakking tot de verkoop. Op die manier borgt de onderneming de kwaliteit van haar producten. Adrie en Hennie van den Einden hebben Green Specialties Holland (GSH) opgebouwd vanuit een traditionele groentekwekerij tot een van de meest toonaangevende leveranciers van hoogwaardige bladgewassen zoals spinazie, rucula, babyleaf en veldsla. De activiteiten van Green Specialties beslaan alle schakels in de keten, van de teelt op 150 hectare, de oogst, de verwerking, de verpakking tot de verkoop. Op die manier borgt de onderneming de kwaliteit van haar producten.

Innoveren is de tweede natuur geworden van Green Specialties Holland. Het assortiment bladgewassen groeit constant met nieuwe producten. Deze komen voort uit de persoonlijke contacten die de ondernemers onderhouden met de eindklant. Green Specialties Holland vindt zich een nuchtere Brabantse onderneming. Ze zijn ook ambitieus en gericht op groei die niet ten koste mag gaan van kwaliteit van de producten en diensten. Duurzame oplossingen horen daarbij, zoals het gebruik van zonnepanelen, optimale watervoorzieningen en –zuivering, telen volgens de richtlijnen van Milieukeur en gebruik van natuurlijke groenbemesters.

Oordeel van de jury:

De jury vindt Green Specialties Holland een toponderneming. Het van oorsprong vollegrondsgroentenbedrijf is ruim op tijd doorontwikkeld van grondstoffenproducent naar leverancier van panklare producten. De gegarandeerde versheid voorkomt verspilling in de keten. Het marktgerichte bedrijf ontzorgt de klanten door jaarrond op hen afgestemde concepten te leveren. Bovendien investeert het in langjarige samenwerkingsverbanden met leveranciers en afnemers in binnen- en buitenland, waardoor de continuïteit van de onderneming verzekerd is. Veel aandacht gaat naar duurzaamheid. Dit komt tot uitdrukking in een productieproces waarbij het zuiveren van water, het opwekken van energie en het verbeteren van de grond vanzelfsprekend zijn.

www.greenspecialtiesholland.nl

Filter op categorie