Ga direct naar de inhoud.

OK Plant, 's-Gravenzande (2018)

OK Plant is gespecialiseerd in de teelt van de kleine Kolibri Phalaenopsis en diverse seizoensproducten zoals Campanula, Primula obconica, Aster en Cyclamen. Sinds 1990 zijn Rob en Désirée Olsthoorn trotse eigenaar van dit groeiende, ultra moderne potplantenbedrijf in Naaldwijk. 

De ondernemers hebben veel aandacht voor de herkomst van jong plantmateriaal uit het buitenland en doen zelf gebruikswaardeonderzoek om een hoge kwaliteit van Phalaenopsis te leveren. 

OK Plant loopt, zeker na de recente verbouwing, voorop op het gebied van duurzaam gebruik van energie, water, gewasbescherming. dat doen zij onder andere door middel van het principe 'Het Nieuwe Telen'. Daarbij is OK Plant betrokken bij het op te starten aardwarmteproject Oranjepolder in Maasdijk. Door de energie-warmte dat opgepompt wordt zal er steeds minder behoefte zijn aan fossiele energie. Sinds kort is het bedrijf voor de levering van C0² gekoppeld aan de OCAP. 

De jury: ‘Het is opvallend hoe gepassioneerd deze ondernemers zijn. Ze hebben een verrassend goede marketingstrategie, waarvan storytelling een wezenlijk onderdeel is. De synergie tussen beiden is groot, waarbij de taakverdeling complementair is. Bijzonder is de rol van Désirée, die dit op een hele natuurlijke wijze invult. Het personeelsbeleid is goed, waarbij het vermogen om mensen aan het bedrijf te binden opvalt. Dit is complex, omdat het bedrijf seizoenspieken kent en het vraagt om een flexibele houden van iedereen. De houding van de ondernemers is open; mensen zijn er welkom. OK Plant is bereid om kennis te delen om de sector naar een hoger plan te tillen. De ondernemers werken atief aan voorbereiding van de volgene generatie.

OK Plant is voorgedragen door Gemeente Westland en ondersteund door Florpartners.

www.okplant.nl

Filter op categorie