Ga direct naar de inhoud.

Wim Peters Kwekerijen, Someren (2019)

Familiebedrijf Wim Peters Kwekerijen produceert, teelt en verpakt Romatomaten en andere speciale en exclusieve tomatenrassen op 16 hectare in Someren.  Het bedrijf is vooruitstrevend, onafhankelijk en vooruitziend en ziet heel veel kansen voor de tomatenteelt. De ondernemer maakt zoveel mogelijk gebruik van de nieuwste duurzame technieken voor een optimaal resultaat en de beste kwaliteit. Een voorbeeld hiervan is LED-belichting, waardoor hij jaarrond energiezuiniger en productiever kan telen. Met een oppervlakte van 11 ha LED-belichting is het bedrijf koploper in Nederland.

Nog maar tweeenhalf  jaar geleden verwoeste een hagelstorm in slechts twee minuten het volledige bedrijf. Dat was aanleiding voor een nieuw begin. Wim Peters koos voor volledige nieuwbouw, waarbij de nieuwste technieken zijn gebruikt die voldoen aan alle milieueisen; een moderne kas met onder meer diffuus glas, een zeven meter hoge kas voor een beter klimaat, verticale ventilatoren en LED-belichting.

Oordeel van de vakjury: 

De jury heeft veel respect voor Wim Peters. Het getuigt van veerkracht, durf en doorzettingsvermogen om na zo’n grote natuurramp snel en voortvarend opnieuw te beginnen met nieuw personeel en een nieuwe klantenportefeuille. In de periode van heropbouw heeft de ondernemer opnieuw zijn visie en strategie bepaald, namelijk telen wat de klant vraagt met focus op opbrengst in plaats van kosten. Sterk is de nieuwe afzetstrategie met een duidelijke spreiding over verschillende markten. Het bedrijf kiest er voor om zo duurzaam en innovatief mogelijk tomaten te telen, verpakken en verkopen. Kwaliteit en langdurige, eerlijke relaties staan daarbij centraal. Vijf jaar geleden startte het bedrijf al met LED’s voor belichting en het heeft deze duurzame ontwikkeling voortgezet. Peters heeft keuzes gemaakt om toekomstige risico’s te minimaliseren. Het bedrijf heeft een duurzaam personeelsbeleid vanuit een duidelijke organisatiestructuur en heldere bedrijfsprocessen. De sociaal-maatschappelijke betrokkenheid van Wim Peters is groot; Veel jongeren uit de regio worden gecoacht en begeleid en krijgen kans tot verdere doorgroei in het bedrijf.

Wim Peters Kwekerijen is voorgedragen door ZON fruit & vegetables.

Filter op categorie