Ga direct naar de inhoud.

Winnaar 2022: Wijnen Square Crops

Voorloper in duurzame energie en teelt

Wijnen Square Crops teelt op twee locaties in Noord Limburg -Egchel en Grubbenvorst- op 18 hectare komkommers en mini-komkommers en op 32,5 hectare paprika. Door deze omvang, maar ook doordat de bedrijven zijn uitgerust met de meest moderne technieken, wordt er professioneel, efficiënt en duurzaam geproduceerd. Dat doet Pieter Wijnen met vakmensen, met veel kennis en ervaring doordat het bedrijf de mensen aan zich weet te binden. De ondernemers tonen daadkracht bij de inzet van duurzame energiebronnen. In 2012 is geïnvesteerd in geothermie in Grubbenvorst, in 2020 en 2021 in de inzet van biomassa op beide bedrijfslocaties, waarmee meer dan 65% van het eigen energieverbruik fossielvrij en duurzaam is.

Volgens de vakjury is Wijnen Square Crops een innovatief, marktgerichte en innovatieve onderneming dat goede initiatieven heeft genomen om duurzaam te telen. Er wordt daadkracht getoond bij de inzet van duurzame energiebronnen door inzet van biomassa op beide locaties waarmee meer dan 65% van het eigen energieverbruik fossielvrij en duurzaam is. Om goed personeel aan zich te binden verzorgt Wijnen een goede huisvesting voor de internationale medewerkers.  Van origine is Wijnen een traditioneel familiebedrijf, nu een bedrijf met familiecultuur waarbij de medewerkers worden gezien als een belangrijke continuïteitsgarantie voor de onderneming.

Wijnen Square Crops is voorgedragen door Rabobank.

Lees meer over innovatief ondernemerschap van Wijnen Square Crops:

Wijnen Square Crops: ‘Je moet je tijd voor zijn als je in Limburg succesvol wil telen’ (tuinbouwondernemersprijs.nl)

Wijnen Square Crops: ‘Onze bedrijfsvoering bestaat uit veel meer dan alleen telen’ (tuinbouwondernemersprijs.nl)

Wijnen Square Crops: ’De lange termijn continuïteit van ons bedrijf is de belangrijkste prioriteit’ (tuinbouwondernemersprijs.nl)