Ga direct naar de inhoud.

Pats Indoor Drones - Delft

PATS Indoor Drone Solutions is een jong bedrijf dat inspeelt om met drones schadelijke insecten in kassen op te sporen en te verdelgen. PATS helpt telers in de glastuinbouw om gewasverliezen te verminderen, het gebruik  van gewasbeschermingsmiddelen te beperken en een arbeidsintensief proces te automatiseren. Het systeem bestaat uit een kleine drone, een laadstation en een camerasysteem. Het camerasysteem kan plaaginsecten scouten, waarna de drone de insect elimineert. Hoe meer data de software als input krijgt, hoe beter het de kwekers van informatie over plaaginsecten kan voorzien en de drones hun werk kunnen doen.

Lees meer over de innovaties van PATS:

PATS: ‘Een balans vinden tussen technologie en teelt is cruciaal’ (tuinbouwondernemersprijs.nl)

De jury: Pats drones is een bedrijf met een hoge ‘aaibaarheidsfactor’. Tot de verbeelding sprekende technologie en enthousiaste ondernemers. Ze zetten zich in om de mogelijkheden van de technologie te vertalen naar oplossingen voor de uitdagingen van de teler.
Met technologie van de vakgroep luchtvaart - en ruimtevaarttechniek van de TU Delft en input van tuinbouwondernemers werken ze aan nieuwe waardevolle ontwikkelingen voor duurzame en chemievrije gewasbescherming.

 Pats Drones is voorgedragen door Greenport Duin- en Bollenstreek