Ga direct naar de inhoud.

2018: Royal Lemkes, Bleiswijk


Royal Lemkes is een toonaangevende leverancier van planten en aanverwante diensten aan grootschalige retail in Europa. De mensen van Royal Lemkes ondernemen en communiceren met een groen hart en geloven dat planten bijdragen aan een beter leven, vitale business en een gezonde en groene wereld

Duurzaamheid zit in het DNA van dit 135 jaar oude familiebedrijf. Al sinds de 80-er jaren wordt warmte opgeslagen in de bodem. Het pand kreeg in 2011 het grootste zonnepanelen-dak van Nederland en als snel werden LED-lampen en warmtepompen ingezet om de CO² footprint te halveren. Het overschot aan groene stroom wordt opgeslagen in een grote batterijcontainer en medewerkers kunnen thuis hun stroom van het dak van Lemkes ontvangen. Het project ‘Aanvoerlogistiek’’ waaraan Royal Lemkes deelneemt, bundelt transport van planten naar distributiecentra waardoor minder transportbewegingen nodig zijn en dus minder CO² vrijkomt. Sinds dit najaar heeft Royal Lemkes een predicaat ontvangen voor ‘beste werkgever 2017-2018’ voor de medewerkersbetrokkenheid. Niet winstmaximalisatie, maar de ambitie om het verschil te maken met thema’s ‘Planet’ en ‘People’ is de drijfveer van Royal Lemkes. Elke dag kan beter, volgens het LEAN-principe. 

De jury: ‘De ondernemers nemen initiatief en tonen hun verantwoordelijkheid voor veel projecten die het bedrijf en de keten duurzamer maken. Royal Lemkes stimuleert het clusteren van groepsvervoer per regio waardoor minder vervoersbewegingen ontstaan. Royal Lemkes gaat duurzame relaties aan met hun leveranciers en klanten. Daarnaast beperkt het bedrijf haar eigen footprint en levert opgewerkte zonne-energie aan het personeel. Uniek is het personeelsbeleid, waarbij het uitgangspunt is dat zij en hun omgeving centraal staan. Vanuit die positie kan het bedrijf samen met haar medewerkers zorgenvoor haar klanten. Royal Lemkes heeft een goed samengesteld managementteam, met ieder een eigen expertise. Het bedrijf heeft een sterke bedrijfsidentiteit en is daarmee een voorbeeldfunctie voor de sector'.

www.royallemkes.nl

Filter op categorie