Ga direct naar de inhoud.

2019: Anthura, Bleiswijk

Anthura uit Bleiswijk is de grote winnaar van de 33e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een jaar lang mag het veredelings- en vermeerderingsbedrijf zich ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. Anthura ontving de prestigieuze prijs uit handen van voorzitter Michel F. van Ginkel vanwege de indrukwekkende ontwikkeling die het bedrijf doormaakte, de duurzame agenda en goed werkgeverschap. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouw op 9 januari in Keukenhof, Lisse.

Vier bedrijven waren genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019. Dit zijn Anthura uit Bleiswijk, Dekker Chrysanten uit Hensbroek, Opti-flor uit Monster en Wim Peters Kwekerijen uit Someren. Alle vier bedrijven vielen op omdat zij op eigen wijze een bijzondere ontwikkeling doormaakten, waardoor zij niet alleen vandaag maar ook in de toekomst succesvol kunnen zijn. Het was voor de jury niet eenvoudig om een keuze te maken, omdat het eigenlijk allemaal winnaars zijn. Deze ondernemers zijn met recht de ‘parels’ van de sector. 

Uiteindelijk viel de keuze op Anthura, onder andere vanwege de sterke internationale positionering die veel pionierswerk heeft gevraagd en nog steeds vraagt. De driekoppige directie streeft naar een gezonde exploitatie, maar is ook zeer betrokken bij projecten die niet altijd een commercieel doel hebben. Het woord ‘duurzaamheid’ klinkt door in alle bedrijfsprocessen. De goed opgeleide werknemers krijgen kansen om zich verder te ontplooien, waardoor het bedrijf veel kennis en vakmanschap in huis heeft. Dat maakt Anthura een waardige opvolger in de lijst van winnaars van de Tuinbouw Ondernemersprijs.

 

Filter op categorie