Ga direct naar de inhoud.

2022: Gearbox, Maasdijk (Themaprijs)

Het robot- en datasysteem is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de eindgebruikers en sluit goed aan op de gebruikerswensen van de telers. Met de Themaprijs Robotisering en datagedreven Tuinbouw laat de Tuinbouw Ondernemersprijs zien dat  de tuinbouw grote slagen maakt in de automatisering en digitalisering van processen voor de teelt en oogst van gezonde en veilige producten. 

 

Gearbox Innovations bedenkt, ontwerpt en maakt slimme producten op het gebied van robotica en automatisering, zelflerende software en vision-oplossingen. De technieken beoordelen en rapporteren realtime de kwaliteit en groeiontwikkeling van de planten in de kas, om zo het teelt- en verpakproces te optimaliseren, kosten te besparen en de productkwaliteit te verhogen. Gearbox is 5 jaar geleden opgericht vanuit een garage en inmiddels met 30 fte medewerkers actief in het digitaliseren en robotiseren van de tuinbouw. Hierbij versterken alle producten elkaar met als einddoel om de gehele keten van veredelaar tot het distributiecentrum van de supermarkt het product en gewas consistent te kunnen vangen in algoritmes en hier belangrijke data en adviezen bij te kunnen geven.

De jury: Het Westlandse Gearbox heeft zich in de afgelopen 5 jaar ontwikkeld van een R&D bureau voor de tuinbouw naar een indrukwekkende scale-up met een portfolio van producten van de kas tot de schuur die ook nog eens allemaal gebruik maken van uitwisselbare modules. Hierdoor zijn ze goed in staat samen met de eindgebruikers nieuwe producten te ontwikkelen. Een sterk voorbeeld hiervan is de GearRover, een oogstassistent die aangeeft welke bloemen en vruchten rijp zijn voor de oogst. Gearbox is meester in agile productontwikkeling waarbij telkens met de klant wordt bekeken wat waarde toevoegt.

Lees meer: Winnaar 2022: Gearbox Innovations BV – Maasdijk

Filter op categorie