Ga direct naar de inhoud.

Beyond Chrysant winnaar International Grower of the Year 2024 – categorie Cut Flowers

Nederlandse chrysantenteler beste sierteler van de wereld

Beyond Chrysant heeft in de jaarlijkse verkiezing International Grower of the Year de eerste plaats behaald in de categorie Cut Flowers. De broers Wouter en Martijn Duijvesteijn kregen de prestigieuze sierteeltprijs gisteren uit handen van AIPH, the International Association of Horticultural Producers, de organisator van de prijs. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de IPM Essen in Duitsland. De prijs geeft erkenning aan goed ondernemerschap in de internationale sierteeltsector. Het is een prachtig resultaat en een enorme prestatie om op wereldniveau deze prijs in ontvangst te nemen.

De jury van AIPH beoordeelde de kandidaten op marktprestatie, innovatie, marktinzicht, duurzaamheid en goed werkgeverschap. Beyond Chrysant wist op alle facetten uitstekend te scoren en de andere kandidaten achter zich te laten.

Beyond Chrysant was in 2023 genomineerd voor de prestigieuze Tuinbouw Ondernemersprijs. De Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs vaardigt ieder jaar de beste sierteelt kandidaat uit naar de verkiezing van AIPH. In totaal hebben 9 sierteeltbedrijven van over de hele wereld de finale bereikt van deze prijs. De jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs gaf destijds al aan Beyond Chrysant een aanjager voor de sector te vinden: de broers acteren als een start-up en dat maakt dat ze niet alleen veel bedenken, maar ook vooral veel durven te doen. Wouter en Martijn zijn ondernemers met lef en dat helpt niet alleen het bedrijf, maar ook de sector, in positieve zin verder. Ook excelleren op het gebied van duurzaamheid en goed werkgeverschap.