Ga direct naar de inhoud.

Zentoo genomineerd voor International Grower of the Year 2023

‘Terechte nominatie als visitekaartje voor de Nederlandse sierteeltsector’

Zentoo is als enig Nederlands sierteeltbedrijf genomineerd voor de prestigieuze International Grower of the Year award 2023. Zentoo is voorgedragen door de Tuinbouw Ondernemersprijs, die Zentoo in 2022 nomineerde voor haar goed ondernemerschap. In totaal hebben 10 sierteeltbedrijven van over de hele wereld de finale bereikt van deze prijs, die erkenning geeft aan goed ondernemerschap in de internationale sierteeltsector. Op 24 januari 2023 wordt op de IPM Essen bekend gemaakt wie de winnaar is van deze felbegeerde award.

“Met de nominatie van Zentoo voor de International Grower of the Year award 2023, zetten we zowel Zentoo als Nederland wereldwijd op de kaart als het gaat om goed ondernemerschap en innovatie in de sierteeltsector,” aldus Michiel F. van Ginkel, voorzitter van de Tuinbouw Ondernemersprijs. De vergaande samenwerking met de telers in het collectief en met anderen in de sector, is de kern van het businessmodel van Zentoo en volgens Michiel een absoluut voorbeeld voor de sector. “Zentoo heeft ons vorig jaar laten zien dat zij een aansprekend, ambitieus en duurzaam bedrijf is, dat de chrysantenteelt de laatste 10 jaar een boost heeft gegeven met goede marketingactiviteiten. Een betrouwbare innovator, die onder andere duurzame energie met restwarmte toepast, evenals LED-belichting en biologische gewasbescherming. De focus op kwaliteit en productvernieuwing, evenals de inzet van datagedreven teelt, is absoluut een speerpunt.”

In een reactie laat Zentoo weten bijzonder verheugd te zijn met deze nominatie.

Het bestuur en de partners van de Tuinbouw Ondernemersprijs feliciteren Zentoo van harte met deze welverdiende nominatie!

 

Foto: Richard Duijvesteijn, een de leden van Zentoo (kwekerij Brasil in Poeldijk)