Ga direct naar de inhoud.

Anthura, Bleiswijk finalist 2019

Anthura is expert in veredeling en vermeerdering van orchideeën en anthurium. Dit familiebedrijf is in 80 jaar tijd uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider en levert jonge planten in meer dan 70 landen over de hele wereld. Om de distributie goed en efficiënt te regelen heeft Anthura productielocaties in Duitsland, Macedonië en China. Het bedrijf heeft jarenlang de focus gelegd op innovatieve en duurzame productontwikkeling, waardoor een ongelimiteerde variatie in kleurrijke rassen is ontstaan.

Als veredelaar laat Anthura zien dat onderscheidend ondernemerschap meer betekent dan een gestroomlijnde levering van kwalitatief hoogwaardig plantmateriaal. De kracht van dit familiebedrijf ligt in de wijze waarop het innoveert in de meest moderne technologieën en waarop het samenwerkt met andere veredelaars. Binnen het samenwerkingsverband GenNovation delen zij hun kennis en versnellen zij praktische implementatie van veredelingstechnieken, met als doel om de innovatiekracht in de sector te verhogen.

Oordeel van de vakjury: Duurzaamheid staat hoog op de agenda van Anthura. Het bedrijf investeert veel in R&D. Dat blijkt onder andere uit het in kaart brengen van het DNA van zowel Phalaenopsis als Anthurium. Ook de samenwerking met klanten via het ketentransparantieproject Floriculture Sustainability Initiative (FSI), om in 2020 te komen tot ten minste 90% duurzaam geproduceerde bloemen en planten, getuigt van visie. Anthura is een bijzonder goede werkgever; talenten krijgen binnen Anthura de ruimte om zich te ontwikkelen. Met 35% HBO-WO geschoolde medewerkers heeft deze onderneming veel kennis en vakmanschap in huis die het inzet om de sector verder te innoveren en te ontwikkelen.

Anthura is voorgedragen door Interpolis.