Ga direct naar de inhoud.

Florensis en Arcadia gaan met goud naar huis

Zowel Florensis als Arcadia Chrysanten wonnen goud in de verkiezing International Grower Of The Year. Dit werd bekend gemaakt op het gala diner van AIPH (International Association of Horticultural Producers) met meer dan 250 internationale gasten uit de sierteeltsector dat plaats vond op 28 januari tijdens de IPM in Essen. 

De internationale jury, bestaande uit telers uit Hongarije, Canada, Engeland, Japan en Nederland (Peter van de Pol van Schoneveld Breeding) onder voorzitterschap van Vic Krahn kwamen tot de conclusie dat Arcadia Chrysanten in de categorie 'Snijbloemen' het beste scoorde vanwege de sterke visie op marketing. In de moeilijke markt voor Chrysanten onderscheidt het bedrijf zich met een uitstekende kwaliteit van de producten. Florensis won de eerste prijs in de categorie 'Jonge Planten' onder andere vanwege de focus op innovaties en de kennis die het (internationaal) verspreidt en het brede en uitstekende assortiment.

Florensis en Arcadia Chrysanten zijn als Nederlandse kandidaat vanuit de Tuinbouw Ondernemersprijs voorgedragen voor deze internationale ondernemersprijs.