Ga direct naar de inhoud.

Bijzondere innovatiehubs in de schijnwerpers

Bijzondere innovatiehubs in de schijnwerpers

Tomatoworld en Fruit Tech Campus zijn experience centers en innovations hubs in de tuinbouwsector. Daarmee spelen ze een belangrijke rol in de kennisontwikkeling in de sector en verdienen ze het in de schijnwerpers te staan. We willen voor nu en in de toekomst een aantrekkelijke sector zijn om in te werken, waarvoor verduurzaming, digitalisering en innovatie belangrijke factoren zijn. Hierin dragen deze organisaties bij. Daarom vindt de jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs deze organisaties een bijzondere vermelding waard.

 

Tomatoworld in Honselersdijk

Tomatoworld is dé belevingswereld die de grote waarde van de Nederlandse glastuinbouw zichtbaar maakt en laat zien hoe met kennis, innovatie en technologieën bijdragen aan de oplossingen van het wereldvoedsel vraagstuk. Dit doet Tomatoworld sinds 2008 door tomaten als case study in te zetten. De demonstratiekas van Tomatoworld is een fieldlab voor datagedreven telen en robotisering. In deze kas van de toekomst kunnen bezoekers zien hoe meer dan vijftig verschillende tomatengewassen volgens de meest duurzame productiemethoden en met de laatste innovaties worden geteeld.

www.tomatoworld.nl

 

 

Fruit Tech Campus in Geldermalsen

De Fruit Tech Campus Innocation Hub is hét centrale punt waar educatie en innovatie samenkomen op het gebied van fruit, data en technologie. Een innovatief leer- en werkcentrum waar onderwijs, regio en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. De Fruit Tech Campus maakt werk van de vernieuwing van het fruitonderwijs. Om zo ook in de toekomst te kunnen beschikken over voldoende gekwalificeerde medewerkers voor de fruitsector. Aankomende zomer opent de Innocation Hub haar deuren.

www.fruittechcampus.nl