Ga direct naar de inhoud.

Dekker Chrysanten, Hensbroek finalist 2019

Familiebedrijf Dekker Chrysanten is een van de meest vooraanstaande chrysantenveredelaars en -vermeerderaars ter wereld. De internationaal georiënteerde onderneming ontwikkelt en vermarkt nieuwe rassen en beschikt over productielocaties in Hensbroek en Tanzania. Bovendien heeft het verkoopkantoren in Nederland, Zuid-Afrika en Colombia en testlocaties in Colombia en Zuid-Afrika. Dekker Chrysanten heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in ontwikkeling van vernieuwende en succesvolle chrysantenrassen en wordt wereldwijd gezien als trendsetter.

Met andere veredelaars binnen het samenwerkingsverband GenNovation past het de nieuwste veredelingstechnieken toe om daarmee nog beter en duurzamer te kunnen produceren. Het veredelingsproces is er op gericht om nieuwe eigenschappen te creëren en verbeteren in het belang van kwekers, handelskanaal en Dekker Chrysanten is sterk in procesinnovaties. Voorbeelden daarvan zijn de ontwikkeling van een geautomatiseerd steksysteem, de vroege introductie van ‘Het Nieuwe Telen’ en de vergaande maatregelen in biologische gewasbescherming in de chrysantenteelt. Resistentie tegen ziekten en plagen heeft een hoge prioriteit in de veredelingsactiviteiten.

Oordeel van de vakjury: Dekker Chrysanten heeft de doelen op duurzaam ondernemerschap duidelijk geformuleerd en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van het chrysantenvak. Het familiebedrijf zet vakmanschap, ervaring en knowhow in voor bijzondere marktconcepten van hun klanten. Bijzonder is de aandacht voor HRM om de 1.200 medewerkers, waarvan 125 in Nederland, te faciliteren en te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Bij de werkzaamheden krijgen werknemers verantwoordelijkheid en vertrouwen.

Dekker Chrysanten is voorgedragen door Rabobank Alkmaar.