Ga direct naar de inhoud.

Eosta winnaar Duurzaamheidsprijs KW1

Maandag 28 mei ontving Eosta uit Waddinxveen de prestigieuze Duurzaamheidsplaquette van de Koning Willem 1 Prijs uit handen van staatssecretaris Mona Keizer. Als genomineerde van de Tuinbouw Ondernemersprijs heeft het bestuur de voordracht voor deze landelijke ondernemersprijs ondersteund.

Volkert Engelsman, CEO Eosta B.V.: 'Het winnen van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is een enorme opsteker, maar bovenal een groot compliment voor mijn medewerkers. We zijn er aan toe dat zowel klimaatstress als biodiversiteitstress en sociale stress wordt getest, om dán pas te kijken wat er van de winst overblijft. Zo betreden we een gelijker speelveld, gebaseerd op een nieuwe winstdefinitie die maatschappelijke kosten netjes doorberekent in de kostprijs in plaats van afwentelt op toekomstige generaties.'

Eosta B.V. is Europa’s leidende importeur en distributeur van biologische en eerlijke versproducten van over de hele wereld en initiator van verschillende duurzaamheidsinitiatieven. Zo vertelt een ‘trace & tell’-systeem precies waar het product vandaan komt en wie de duurzame teler is. Met een specialisatie in overzees fruit en Nederlandse kasgroente, fungeert het Waddinxveense bedrijf als innovatieve ketenregisseur voor meer dan duizend telers op zes continenten.

Twee jaar geleden ontving Koppert Cress de duurzaamheidsplaquette en ontving als winnaar Hare Majesteit Koningin Maxima op het bedrijf tijdens het jaarlijkse winnaarsdiner.

Als winnaar van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is Eosta B.V., net als de overige finalisten, uitgenodigd om als Nederlandse afgevaardigde mee te dingen naar de prestigieuze European Business Awards for the Environment. De tiende editie van deze internationale duurzaam ondernemerschapsprijs vindt plaats in oktober en wordt jaarlijks uitgereikt door de Europese Unie.