Ga direct naar de inhoud.

Extra ondersteuning bij internationaal ondernemen

De winnaar en genomineerden van de Tuinbouw Ondernemersprijs krijgen voortaan een streepje voor bij hun activiteiten op het gebied van internationaal ondernemen . Vandaag ondertekenden Nico Koomen namens het bestuur de barterovereenkomst met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken stellen adviseurs van RVO samen met de winnaar en genomineerden een pakket aan diensten op. De extra ondersteuning kan de vorm hebben van een scan van potentiele zakenpartners, uitgevoerd door de Nederlandse ambassade in een land naar keuze. Het kan ook een tegemoetkoming zijn in de kosten van een handelsmissie of meer persoonlijke begeleiding door de business development coach van een bepaald land. De dienst maakt daarbij gebruik van eigen landenadviseurs in Den Haag of van het uitgebreide netwerk van Nederlandse landbouwadviseurs bij ambassades in het buitenland (landbouwraden).

De organisatie van de Tuinbouw Ondernemersprijs is blij met dit aanbod. Winnaars en genomineerden verdienen alle ondersteuning om hun succes te vergroten, waaronder het leggen van nieuwe contacten op de juiste plaats. 'Onze winnaars staan een jaar lang midden in de belangstelling en vervullen een ambassadeursrol voor het vak. Wij zijn buitengewoon content met deze samenwerkingsvorm die voor de bedrijven een meerwaarde betekent', aldus voorzitter Nico Koomen.