Ga direct naar de inhoud.

OK Plant finalist International Grower

OK Plant uit Naaldwijk is finalist in de categorie potplanten voor International Grower of The Year Awards 2019. Dit heeft de AIPH (The International Association of Horticultural Producers) bekend gemaakt. De uitreiking van deze prestigieuze prijzen vindt plaats op 22 januari, tijdens de IPM in Essen.

“We zijn blij en verrast dat we Nederland mogen vertegenwoordigen in deze internationale competitie ”, zo reageren Rob en Désirée Olsthoorn van OK Plant. Afgelopen jaar waren zij genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs. Deze bijzondere erkenning was voor de organisatie aanleiding om de ondernemers voor te dragen voor IGOTY 2019. “Dat zij nu de finale hebben bereikt betekent een mooi internationaal podium voor deze ondernemers”, zegt Michiel F. van Ginkel, voorzitter van de Tuinbouw Ondernemersprijs.

OK Plant

Familiebedrijf OK plant is gespecialiseerd in de teelt van een breed assortiment potplanten. Het hoofdgewas is Phalaenopsis in 9 cm pot. Dit brede assortiment komt onder de merknaam Little Kolibri Orchids op de markt. Daarnaast telen Rob en Désirée seizoensproducten als potasters, campanula, cyclamen en Primula obconica. Vorig jaar hebben zij de nieuwbouw op de hoofdlocatie in Naaldwijk in gebruik genomen.

Het bedrijf heeft een verrassend goede marketingstrategie, waarvan storytelling een wezenlijk onderdeel is. Bovendien valt het goede personeelsbeleid op, waarbij de ondernemers het vermogen hebben om mensen aan hun bedrijf te binden. Dat maakt OK Plant een waardige vertegenwoordiger voor de Nederlandse sierteeltsector.

Negen finalisten

IGOTY 2019 vindt plaats op 22 januari tijdens de internationale sierteeltvakbeurs IPM in Essen. Dit jaar zijn er negen finalisten, afkomstig uit België, China, Denemarken, België, Kenya, Nederland en Polen.  Vorig jaar won Ter Laak Orchids uit Wateringen de International Grower Awards plus de daaraan hangende Duurzaamheidsprijs.