Ga direct naar de inhoud.

Wim Peters Kwekerijen genomineerd

Familiebedrijf Wim Peters Kwekerijen produceert, teelt en verpakt Romatomaten en andere speciale en exclusieve tomatenrassen op 16 hectare in Someren.  Het bedrijf is vooruitstrevend, onafhankelijk en vooruitziend en ziet heel veel kansen voor de tomatenteelt. De ondernemer maakt zoveel mogelijk gebruik van de nieuwste duurzame technieken voor een optimaal resultaat en de beste kwaliteit. Een voorbeeld hiervan is LED-belichting, waardoor hij jaarrond energiezuiniger en productiever kan telen. Met een oppervlakte van 11 ha LED-belichting is het bedrijf koploper in Nederland.

Nog maar tweeenhalf jaar geleden verwoeste een hagelstorm in slechts twee minuten het volledige bedrijf. Dat was aanleiding voor een nieuw begin. Wim Peters koos voor volledige nieuwbouw, waarbij de nieuwste technieken zijn gebruikt die voldoen aan alle milieueisen; een moderne kas met onder meer diffuus glas, een zeven meter hoge kas voor een beter klimaat, verticale ventilatoren en LED-belichting.

Oordeel van de vakjury: Wim Peters Kwekerijen wil op een zo duurzaam en innovatief mogelijke manier tomaten telen, verpakken en verkopen aan de (inter)nationale markt om een bijdrage te leveren aan de behoeften van de klant. Kwaliteit en langdurige, eerlijke relaties staan daarbij centraal. Het getuigt van bijzonder ondernemerschap maar zeker ook van visie, durf en doorzettingsvermogen om na een natuurramp zo snel en voortvarend opnieuw te beginnen met nieuw personeel en een nieuwe klantenportefeuille. Het was voor de ondernemer ook het moment om opnieuw zijn visie en strategie te bepalen: telen wat de klant vraagt en focus op opbrengst in plaats van kosten. De kwaliteit en de betrouwbaarheid zijn daarbij belangrijke speerpunten. Er zijn keuzes gemaakt om toekomstige risico’s te minimaliseren. Het bedrijf heeft een duurzaam personeelsbeleid vanuit een duidelijke organisatiestructuur en heldere bedrijfsprocessen. De sociaal-maatschappelijke betrokkenheid van Wim Peters is groot; Veel jongeren uit de regio worden gecoacht en begeleid en krijgen kans tot verdere doorgroei in het bedrijf.

Wim Peters Kwekerijen is voorgedragen door ZON fruit & vegetables.