Ga direct naar de inhoud.

SK Roses, De Lier (2020)

De allerbeste roos onder optimale omstandigheden geteeld

SK Roses in De Lier is een succesvolle familieonderneming waar een nieuwe jonge generatie het bedrijf heeft overgenomen. Broers Marc, Bas en Tom Koene voeren de operationele leiding in het bedrijf, dat bestaat uit drie locaties met in totaal 65.000 m2 glas en maar één doel heeft: jaarrond hoogkwalitatieve Avalanche rozen telen.  Op jaarbasis worden meer dan dertig miljoen stelen geproduceerd, die aan meer dan vijftien Europese landen geleverd worden.

Oordeel van de jury:

De jury is onder de indruk van durf, visie en het doorzettingsvermogen van de jonge ondernemers. De processen worden continue geoptimaliseerd, onder andere door gebruik van big data.  Daarmee wordt op efficiënte wijze de allerbeste kwaliteit voor het hoogste segment geproduceerd. In de eigen R&D-afdeling wordt momenteel onderzocht of de Avalanche+ rozen ook onder LED-belichting geteeld kunnen worden, met zo min mogelijk lichtuitstoot en zoveel mogelijk behoud van de optimale klimaatomstandigheden.

SK Roses is een voorbeeld van een familiebedrijf in de tuinbouw dat hard werkt en continue investeert in optimalisering van de operationele processen. Er is veel technische kennis in huis en dat wordt gebruikt voor automatisering en logistieke processen van het bedrijf. De ondernemers nemen hun rol in de sector. Nog onlangs initieerde SK Roses gesprekken rondom de ODE-heffing. Voor de medewerkers van het bedrijf worden aantrekkelijke voorzieningen en beloningssystemen aangeboden. De focus van SK Roses ligt op de verdere verduurzaming van het bedrijf. Het doel is om voor 2025 emissieloos te kunnen telen. Nu worden initiatieven genomen om duurzaam te verpakken, of zelfs zonder verpakking af te leveren.

SK Roses is voorgedragen door Rabobank.

Lees de verhalen van dit bijzondere familiebedrijf:

SK Roses: '‘De toekomst voor de rozenteelt is full led’ (tuinbouwondernemersprijs.nl)

SK Roses: Big Data en innovaties (tuinbouwondernemersprijs.nl)

SK Roses: 'In de rozenteelt moet je op elk detail maximaal scoren' (tuinbouwondernemersprijs.nl)

 

 

Filter op categorie